Редактор: e-mail: Кадър БТВИмаме безпрецедентна ситуация - 250/300 лева на мегават. Трайно

...
Редактор: e-mail: Кадър БТВИмаме безпрецедентна ситуация - 250/300 лева на мегават. Трайно
Коментари Харесай

Васил Велев, АИКБ: Имаме по-висока цена на тока, която е една от най-ниските в Европа

Редактор: 

e-mail: 

Кадър БТВ

Имаме невиждана обстановка - 250/300 лв. на мегават. Трайно открити цени и това не е единствено в България, а в цяла Европа. Останалите европейски страни търсят решение за компенсиране на потребителите поради тези високи цени и към този момент няколко страни откриха такива решения. Искам да обърна внимание, че не става дума единствено за бизнеса, става дума за всички, които са на свободния пазар у нас, става дума за безусловно всички, в това число и за бита, на свободния пазар са и лечебните заведения, детските градини, учебните заведения, обществените заведения и по този начин нататък. Не става дума единствено за бизнеса, а ние сме предложили механизъм по какъв начин това да стане.

Това сподели шефът на АИКБ Васил Велев в " Лице в лице " по бТВ. 

Безпрецедентна е обстановката и страните вземат невиждани ограничения. Ако август цената на мегават у нас беше 124 евро, в този момент имаме по-висока цена, като тази цена към този момент е една от най-ниските в Европа. Тоест, в Европа обстановката се промени, природният газ стигна също небивали висоти, въглищата... Тази обстановка няма да отмине бързо, упованията са за две тримесечия и по тази причина нашето предложение е за тези две тримесечия потребителите на свободния пазар да бъдат обезщетени Може да се измисли и друга скица. Парите ги има в АЕЦ Козлодуй, в случай че не се вземат оттова и да се компенсират потребителите, те ще бъдат прахосани. Нашето предложение е към премиера, министъра на енергетиката и министъра на стопанската система, добави Васил Велев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР